Ανακοινώσεις

01/10/2015 Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας σας προσκαλεί στην ετήσια γιορτή του παλουζέ στην Πάχνα. Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 3:00 μ. μ στο κέντρο του χωριού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έπαρχου Λεμεσού κ. Κυριάκου Τσολάκη.

12/02/2015 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η: Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας μαζί με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ομόδους σας προσκαλούν για 5η συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 1ης Απριλίου 1955.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015)

10꞉00π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.
10꞉30π.μ. Έναρξη παρέλασης από την εκκλησία Αποστόλου Παύλου. Θα λάβουν μέρος: η μπάντα του Σώματος Προσκόπων Επισκοπής, το Κέντρο Νεότητος Πάχνας, μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πάχνας, μαθητές του Περιφερειακού Γυμνασίου Ομόδους, ο Πολιτιστικός Πνευματικός Όμιλος Πάχνας "Άγιος Στέφανος", Παχνιώτες έφεδροι καταδρομείς και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου "ΙΕΡΑΞ" Πάχνας.
11꞉00π.μ. Τερματισμός της παρέλασης στο Μνημείο των Ηρώων της κοινότητας, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Θ’ ακολουθήσει τρισάγιο, ομιλία από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και κατάθεση στεφάνων.
Θ’ ακολουθήσει ανοικτή δεξίωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού σχολείου Πάχνας και του Περιφερειακου Γυμνασίου Ομόδους και τον Πολιτιστικό Πνευματικό Όμιλο Πάχνας "Άγιος Στέφανος".

04/03/2015 Εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, 1821 το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας και τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητας σας ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη (25.03.2015), μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, θα γίνει δοξολογία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος από το Γραμματέα της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργο Παπαγεωργίου.

12/02/2015 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η: Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ" το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Μαρκαντώνη», του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας. Η παρουσία όλων των εθελοντών παρατηρητών είναι απαραίτητη.

12/02/2015 Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας οργανώνουν την Κυριακή 22/02/15 στις 10:30 π. μ δενδροφύτευση στην μνήμη του Γεώργιου Μαρκαντώνη.

27/09/2014 3η Γιορτή του Παλουζέ στην Πάχνα. Ημέρα Τετάρτη, 1/10/2014, στις 4μ.μ. στο κέντρο του χωριού. Υπό την αιγίδα του υπουργού υγείας Δρ. Φίλιππου Πατσαλή. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό και Πνευματικό Όμιλο Άγιος Στέφανος Πάχνας. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΛΟΥΖΕΣ

20/08/2014 Το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα Πάχνας σας προσκαλούν στην Γιορτή του Βοσκού στις 31/08/14 και ώρα 4:00 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη.
Περιλαμβάνει:
• Παρασκευή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων
• Επίδειξη κουρέματος και αρμέγματος αιγοπροβάτων
• Έκθεση με φυλές ζώων
• Παραδοσιακά εδέσματα
• Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
Παράκληση των διοργανωτών είναι όπως σταθμεύετε στον κοινοτικό χώρο στάθμευσης. Για όσους δυσκολεύονται να μεταβούν πεζοί θα υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά τους στον χώρο της εκδήλωσης.

24/09/2013 Το κοινοτικό συμβούλιο Πάχνας παρακαλεί όσους ενδιαφέρονται να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου στο κινητό τους σχετικά με εκδηλώσεις και σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την κοινότητα Πάχνας να επικοινωνήσουν με το κοινοτικό συμβούλιο.

24/09/2013 Τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας σας προσκαλούν στη 2η καθιερωμένη γιορτή παραδοσιακών προϊόντων της κοινότητας μας. Στην εκδήλωση αυτή εθελοντές θα παρασκευάσουν παλουζε, τραχανά, χαλούμια και αναρη φρέσκα.
Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το πολιτισμικό λαογραφικό εργαστήρι κονιών και μουσική.
Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα στο οποία θα πωλουνται διάφορα παραδοσιακά εδέσματα όπου μέρος των εσόδων από την πώληση τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς(π.χ. κουλουράκια με έψιμα, φρέσκος τραχανας, χαλουμια, σιουσιουκος, παλουζες κ.λ.π.)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

09/08/2013 Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Πάχνας!