Εξωκλήσια

Αγία Μαρίνα

Το ξωκλήσι της Αγ. Μαρίνας είναι κτισμένο στο βουνό Τοφούλια, το ψηλότερο σημείο του χωριού με καταπληκτική θέα. Οικοδομήθηκε από την οικογένεια Αγαθάγγελου Γιακουμή κοντά στα ερείπια παλαιότερου και σε κοντινή απόσταση από το Αγίασμα της.

Δώδεκα Αποστόλων

Βρίσκεται βόρια του Ιερού ναού της Παναγίας Καθολικής και Αποστόλου Παύλου σε πολύ κοντινή απόσταση. Είναι μικρός σε μέγεθος ναός και παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Δώδεκα Αποστόλων, τελείται θεία λειτουργία στον μικρό αυτό ναό. Σύμφωνα με την επιγραφή εγκαινιάστηκε στις 4/7/98 από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. κ Χρυσόστομο Β’ καρποφορούσης της οικογένειας Νεόφυτου Σοφοκλέους.

Αγίου Ανδρονίκου

Το ναός του Αγίου Ανδρονίκου βρίσκεται κτισμένος κάτω από το ύψωμα Βουνί ενδιάμεσα στο ναό της Αγίας Μαρίνας και το ναό των Δώδεκα Αποστόλων. Είναι μικρός σε μέγεθος ναός και σύμφωνα με την επιγραφή εγκαινιάστηκε στις 9/10/97 από τον τότε Χωροεπίσκοπο Αρσινόης κ. κ. Γεώργιο καρποφορούσης της οικογένειας Κώστα Μ. Κάη . Στις 17 Μαΐου που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου τελείται λειτουργία.

Αγίου Γεωργίου

Βρίσκεται στην περιοχή Καμένες σε απόσταση 4 χμ νότια του χωριού. Για αρκετά χρόνια ήταν ξεχασμένος και είχε εγκαταλελειμμένος. Μετά από προσπάθειες του κυνηγετικού συλλόγου Ιέραξ Πάχνας το 2011 ο ναός αποκαταστήθηκε και διακοσμεί την περιοχή και κάθε Δευτέρα της Διακαινησίμου τελείται λειτουργία.

Άγιος Επιφάνειος

Ο Άγιος Επιφάνειος είναι ένας μικρός ναός σε απόσταση 4 χμ νότια του χωριού, σε μικρή απόσταση από τις κοίτες του ποταμού του Παραμαλιού σε μια εξαίρετης θέας τοποθεσία. Στον χώρο βρίσκονται ερείπια του ναού και λόγω της δύσβατης περιοχής που βρίσκεται κτισμένος ο ναός οι προσπάθειες αναστήλωσης του καθίστανται δύσκολες. Το δύσβατο της περιοχής δεν εμποδίζει όμως αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής να ανάβουν το καντήλι του Αγίου για να τους βοηθήσει.

Άγιος Θεόδωρος

Στις όχθες του Χα-ποταμιού στα βόρεια του χωριού βρίσκονται τα ερείπια του ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Θεόδωρο. Έχουν γίνει προσπάθειες από την κοινότητα για αναστήλωση του ναού ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Άγιος Στέφανος

Το μικρό αρχαίο ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου αποτελεί το κατεξοχήν εκκλησιαστικό μνημείο του χωριού. Είναι ίσως ο παλαιότερος και μοναδικός ναός στην Κύπρο που είναι αφιερωμένος στον αρχιδιάκονο και πρωτομάρτυρα Στέφανο. Κάθε χρόνο στις 2 του Αυγούστου, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Στεφάνου τελείται λειτουργία τον ιερό ναό.