Εκκλησίες

Άγιος Γεώργιος

Σύμφωνα με την παράδοση και πληροφορίες από ηλικιωμένους κατοίκους στο χώρο που βρίσκεται κτισμένος σήμερα ο ναός του Αγίου Γεωργίου υπήρχε ένα μικρό μοναστήρι το οποίο γκρεμίστηκε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Εξασφαλιστικέ άδεια για ανοικοδόμηση από τον τούρκο κυβερνήτη μετά και την έκκληση ενός Τούρκου έπ’ ονόματι Μουλλά.
Μετά την ανοικοδόμηση κτίστηκε ο ναός με δάνειο του κυρίου Χ΄΄ Γιάννη ο οποίος ήταν δάσκαλος από το Πισσούρι τον 18ον αιώνα.
Στο ναό υπάρχει η θαυματουργός εικόνα του Αγίου Γεωργίου η οποία μεταφέρθηκε από το ομώνυμο ξωκλήσι που υπάρχει λίγο έξω από το χωρίο.
Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Γεώργιος εμπόδισε την εξάπλωση της πανώλης στο χωριό όταν αυτή εξαπλωνόταν στην Κύπρο με θανατηφόρες συνέπειες. Με βάση την ίδια παράδοση ο Άγιος Γεώργιος εμπόδισε τον εποικισμό της κοινότητας από Τούρκους. Σ’ αυτόν αποδίδονται οι θάνατοι ολόκληρων οικογενειών από Τούρκους που προσπάθησαν να κατοικήσουν στην Πάχνα. Ως θαύμα από τον Άγιο θεωρείται και η πρόσφατη θεραπεία κατοίκου της κοινότητος ο οποίος υπέφερε από την ασθένεια πάρκινσον.
Η εκκλησία είχε στην κατοχή της μεγάλη κτηματική περιουσία η οποία είτε παραχωρήθηκε στη κοινότητα (χώρος Κέντρου Νεότητας κ. α) είτε πουλήθηκε στους κατοίκους.

Ιερός ναός Παναγίας Καθολικής

Ο Ιερός ναός της Παναγίας Καθολικής κτίστηκε το 1849 στον ίδιο χώρο που βρισκόταν κτισμένος άλλος ναός μικρότερων διαστάσεων αφιερωμένος στην Παναγία. Κτίτορας του ιερού αυτού ναού είναι ο κ. Ιωάννης Μένζης.

Ιερός ναός Αποστόλου Παύλου

Οικοδομήθηκε το 1973 και αποτελεί τον μεγαλύτερο ναό της Κοινότητας Πάχνας. Βρίσκεται στα νότια του Ιερού ναού της Παναγίας Καθολικής στον ίδιο χώρο και εντυπωσιάζει με τον όγκο του και την θέση που είναι κτισμένος. Εντός του ναού υπάρχουν θαυμάσιες τοιχογραφίες που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.